zondag 16 januari 2011

Arme Jake :-(

Vrijdagmiddag heeft onze kleine pup helaas zijn poot gebroken.
Hij was aan het spelen in de wei met een van onze andere honden en net toen we even niet keken gebeurde het. Wat er precies gebeurd is weten we dus niet maar ik kan jullie wel vertellen je maag draait om hoor.
Dus Jake opgepakt, in de auto en naar de dierenarts.
Daar een foto gemaakt en helaas bleek ons vermoeden waar.
De dierenarts wilde ons met zo'n jonge pup toch doorsturen naar de kliniek maar in Wageningen blijken ze geen diensten buiten de normale tijden te draaien!
Utrecht gebeld en maar wachten tot ze terug belden. Eindelijk kwam het telefoontje en tot onze (en onze dierenarts) stomme verbazing is een gebroken poot geen spoed! We konden maandag komen en als er een operatie nodig was zou dat 900 euro kosten, wilden we perse nu komen moesten we rekenen op rond de 3000 euro! Voor Jake willen we natuurlijk het beste maar dit prijsverschil vonden we wel erg bizar.

Ondertussen hadden we ook de fokster gebeld en die zei wacht ik bel eerst mijn eigen dierenarts, ook een orthopedisch specialist. Daar konden we gelukkig zaterdagochtend terecht dus vrijdags heeft Jake een noodspalk gekregen en zaterdags een goede spalk. Een operatie was niet nodig en met 2 weken strikte rust moet het allemaal weer goed komen.
Dat zal een heel werk worden met een actieve pup maar het gaat vast lukken.
Ik heb al een puzzel voor hem besteld waar je voer in kunt verstoppen om hem wat bezig te houden, foto's daarvan volgen vast nog wel.

Maar eerst wat foto's van onze zielige Jake.
De "wortel" was de noodspalk en nu heeft hij een stoere blauwe spalk.


Tja en hoe ga je dan toch lekker liggen met zo'n gipsen poot........
zo misschien?

1 opmerking:

  1. Hallo Marjolijn,

    Ooooh hoe zielig voor hem ! Hopelijk is hij snel weer ok !
    En minder drukjes dan :-)

    Groetjes, Jaimie

    BeantwoordenVerwijderen